Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Kurser
EN

Coronavirus

Herunder har vi samlet en række spørgsmål og svar angående Coronavirus

Kommende studerende

 • Kan jeg stadig søge ind på SIMAC? Ja, du kan stadig, som normalt, oprette din ansøgning på optagelse.dk med studiestart i august 2020 eller via https://simac.dk/ansoeg/ med studiestart i januar 2021.
 • Får Coronavirus betydning for min studiestart i august? Ingen kan forudsige fremtiden, men vi håber alle sammen, at tilstanden er normaliseret længe inden da.

 • Kan jeg komme på rundvisning? Nej, ikke så længe skolen er lukket. Vi åbner for tilbuddet, så snart undervisningen starter igen.

 • Ansætter rederierne stadig, så jeg kan søge praktikplads, hvis jeg vil sejle i min praktik? Ja, det gør de, men der kan være forsinkelser. Husk, at du altid kan søge ind og starte på SIMAC, selvom du ikke har fundet praktikplads.

 • Kan jeg komme i kontakt med en studievejleder? Ja, det kan du. Hun arbejder hjemmefra og kan kontaktes på tlf. 72215533 eller på studievejleder@simac.dk. Derudover kan du også ringe til SIMACs hovednummer på 72215500 eller skrive på mail@simac.dk

 

Nuværende studerende

 • Kan jeg stadig modtage undervisning? For studerende der står umiddelbart over for dimission eller praktik, vil vi i det omfang det er muligt, forsøge at gennemføre aktiviteter på distancen (fagportaler, Skype etc.) der kan medvirke til, at I kan opnå de nødvendige forudsætninger. Vi kan ikke garantere, at det kan ske uden forsinkelser i jeres planlagte forløb, men vi vil gøre alt for at undgå det. Vi vil give direkte besked i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der kan gennemføres studieaktiviteter under den generelle lukning, der er varslet af statsministeren.

 • Kan jeg komme i praktik? For studerende, der er på vej ud i praktik gælder det, at du følge skal myndighedernes anbefalinger, herunder Udenrigsministeriets rejsevejledning. Se mere på https://politi.dk/corona. Hvis du har en ansættelseskontrakt med dit praktiksted, skal du orientere dig om praktikstedets anvisninger i forbindelse med Covid19.

 • Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg er på vej hjem fra praktik? For studerende, der er på vej hjem fra praktik gælder det, at hvis du i de seneste 14 dage frem til den dag, du skal møde på SIMAC, har opholdt dig i et område med risiko for smittespredning (se: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hvis-du-skal-ud-at-rejse), skal du kontakte os på tlf. 72 21 55 00 eller mail@simac.dk med henblik på at få afklaret, hvordan du kan være studieaktiv uden at du møder op. Vi opdaterer løbende informationen på Moodle.

 • Jeg er blevet syg – hvad gør jeg? Hvis du bliver syg, skal du meddele det på mail@simac.dk. Vi har brug for løbende at have overblik over omfanget af eventuelle sygemeldinger blandt SIMACs studerende.

 • Kan jeg komme i tutorcafé? Vi etablerer online Tutorcafé fra mandag d. 16. marts. Der kommer nærmere oplysninger om dette på Moodle.

 • Hvordan kommer jeg i kontakt med SIMAC? SIMACs medarbejdere arbejder hjemme og kan kontaktes online. OLC er fortsat åben via tlf. 72 21 56 82, olc@simac.dk samt på Facebook. Studieadministration og Studievejledning er kontaktbare på telefoner og mail i de sædvanlige åbningstider.

________________________________________

Generel information om Coronavirus fra SIMAC

Alle uddannelsesinstitutioner holder lukket fra d. 16/3 til d. 27/3 – herunder SIMAC.

SIMAC lukker bygningerne, men fortsætter aktiviteterne i det omfang, det er muligt. Undervisningsaktiviteter, der kræver tilstedeværelse på SIMACs adresser, er derfor aflyst eller udskudt.  

Alle undervisningsaktiviteter, der kan gennemføres uden at studerende eller undervisere møder fysik op på SIMACs adresser, eller mødes med hinanden, videreføres i de 2 uger i det omfang, det er muligt. Underviserne giver direkte besked til de enkelte hold, om hvordan undervisningen afvikles.

Fra mandag d.16/3 gennemføres undervisningsaktiviteter på distancen.

Hvis du bliver syg, skal du meddele det på mail@simac.dk. Vi har brug for løbende at have overblik over omfanget af eventuelle sygemeldinger blandt SIMACs studerende og ansatte.