Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN

Rekord i antallet af 1. prioritetsansøgninger til SIMAC

7. juli 2019 af SIMAC

Fredag kl. 12 var der deadline for ansøgning til de videregående uddannelser i Danmark. SIMAC kan notere en stigning på hele 27% i antallet af ansøgere, der har SIMAC som 1. prioritet. Dette er den næsthøjeste procentvise stigning blandt alle videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

På SIMAC i Svendborg er man rigtig glade for, at flere unge mennesker end nogensinde før har valgt at ansøge om optagelse på en maritim uddannelse. SIMAC er i optagelsesnotatet fra ministeriet specifikt nævnt som den uddannelsesinstitution med den næsthøjeste procentvise stigning i antallet af 1. prioritetsansøgere siden 2018. Antallet er i år 172, hvilket er en stigning på 27%. Medvirkende til dette er bl.a. en markant stigning i ansøgertallet til skibsføreruddannelsen, hvor stort set alle ansøgere har SIMAC som 1. prioritet.

Studierektor på SIMAC Jan Askholm udtaler ”Vi vurderer foreløbigt det samlede ansøgertal til SIMACs uddannelser som meget tilfredsstillende. Det er positivt, at så mange unge mennesker har fået øjnene op for, hvilke fantastiske muligheder de får med en maritim uddannelse.”

Første runde optag slutter med den officielle udmelding med tilbud om studiepladser eller afslag til ansøgerne den 26. juli.

På det maritime område er det alene professionsbacheloruddannelserne, der er omfattet af den koordinerede tilmelding (KOT).
Det samlede ansøgertal til de maritime professionsbacheloruddannelser ligger nogenlunde på niveau med de foregående år. Der er en stigning i antallet af ansøgere på 3% i forhold til 2018.
For maskinmesteruddannelsens vedkommende ligger ansøgertallet på landsplan 1% over 2018.

Kilde: Ministeriets notat om ansøgningen til de videregående uddannelser pr. 5. juli her: Ministeriets notat

For yderligere information kontakt:

Studierektor Jan Askholm, tlf. 72215522

Kommunikations- og marketingkoordinator Nana Høgsland, tlf. 72215509

outdated-browser