Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN

Rekordhøjt antal ansøgere til vores uddannelser

Rekordhøjt antal ansøgere til SIMAC

Landets videregående uddannelsesinstitutioner havde ansøgningsfrist d. 5. juli kl. 12, og det står nu klart, at flere end nogensinde før har valgt SIMAC. Hele 28% flere end sidste år har valgt en maritim uddannelse i Svendborg som deres 1. prioritet. Det er den højeste procentvise stigning blandt alle videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

 

På SIMAC er vi rigtig glade for, at flere unge mennesker end nogensinde før har valgt at ansøge om optagelse på en maritim uddannelse. SIMAC er i optagelsesnotatet fra ministeriet specifikt nævnt som den uddannelsesinstitution med den højeste procentvise stigning i antallet af 1. prioritetsansøgere siden 2019. Antallet er i år 220, hvilket er en stigning på 28%. SIMAC har ved de seneste to optag via den koordinerede tilmelding oplevet en stor vækst. Siden 2018 har væksten i antal nye studerende i alt været på 63%.

Jan Askholm, Studierektor på SIMAC, glæder sig over tallene ”det samlede ansøgertal til SIMACs uddannelser er meget tilfredsstillende. Det er dejligt, at så mange unge mennesker har fået øjnene op for, hvilke fantastiske og forskelligartede muligheder, der er med en maritim uddannelse. Vi glæder os til at byde dem velkommen til august.”

Første runde optag slutter med den officielle udmelding med tilbud om studiepladser eller afslag til ansøgerne den 26. juli.

På det maritime område er det alene professionsbacheloruddannelserne, der er omfattet af den koordinerede tilmelding (KOT).

Det samlede ansøgertal til de maritime professionsbacheloruddannelser ligger højere end de foregående år. Der er en stigning i antallet af ansøgere på 17% i forhold til 2019.

For maskinmesteruddannelsens vedkommende ligger ansøgertallet på landsplan 13% over 2019.

Kilde: Ministeriets notat om ansøgningen til de videregående uddannelser pr. 5. juli her:

Ministeriets notat

 

For yderligere information kontakt:

Studierektor Jan Askholm, tlf. 72215522

outdated-browser