Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN
Fritid Sport Kollegier Lejligheder 5 grunde til at læse i Svendborg

Svendborg som studieby 

Begynd dit eventyr i øhavets hovedstad. Svendborg byder på både naturskønne omgivelser og et livligt studiemiljø.

Svendborg er en spændende by i det naturskønne Sydfyn, ideel for unge studerende. Byen kombinerer moderne faciliteter med en rig historie og et pulserende byliv. Her finder du alt, hvad du behøver, fra hyggelige caféer og livlige studiemiljøer til kulturelle events og sportsklubber. Med over 750 livekoncerter om året, lækre restauranter og store diskoteker er der altid gang i byen.

Som studerende på SIMAC kan du desuden nyde godt af de mange studietilbud, som Svendborg tilbyder, og spare penge på en masse spændende oplevelser. Uanset om du er til cykling, vandreture eller andre udendørs aktiviteter, er der altid noget at lave i fritiden. Kom og oplev en by, der både er moderne og fuld af charme, perfekt til dit studieliv.

Fritid i Svendborg 

Svendborg byder på mange muligheder inden for sport, kultur og natur - Svendborg har noget for en hver smag. 

Svendborgs charmerende gader danner baggrund for museer, kunstudstillinger, kunsthåndværk samt mange koncerter, forestillinger og festivaler. 

Er man mere til at bruge sin tid i naturen, er det Sydfynske øhav et af Danmarks bedste steder. Her kan man gå lange ture langs øhav stien eller som studerende, kan man låne en af SIMACs joller og sejle ud på Svendborg Sund. 

Der er selvfølgelig også mange muligheder for at mødes til kaffe på caféer, spise ude på Svendborgs mange restauranter eller smutte en tur i Frederiksgade eller på Frederiksø, hvor man finder mange af Svendborgs barer. 

Sport i Svendborg 

I Svendborg er der rig mulighed for at fortsætte til din sportsgren - eller måske starte på noget nyt. 

Her finder du en liste over nogle af de sportstilbud, du finder i Svendborg. 

Kollegier i Svendborg

Vil du bo på kollegie i din studietid? Svendborg har over 500 kollegieværelser ved forskellige selskaber spredt rundt i hele Svendborg.

A.P. MØLLER KOLLEGIET

A.P. Møller Kollegiet har i alt 99 ungdomsboliger.
Kollegiet udlejer fortrinsvis til studerende ved de maritime uddannelser.
Yderligere oplysninger: 
+45 6221 4220
www.apmoellerkollegiet.dk

CAMA-KOLLERGIERNE

Cama-kollegierne råder over 399 ungdomsboliger i Svendborg.
Alle boligerne er udstyret med bl.a. kabel-tv, telefonstik og internet.
Yderligere oplysninger:
+45 6222 0513
www.cama-kollegierne.dk

Ryttervej og Tværvej

SESGS KOLLEGIER

På kollegiet findes 50 kollegieværelser.
Yderligere oplysninger:
+45 7222 5711
www.sesg.dk/sesg/om-skolen/kollegievaerelser/

Privat udlejning

Svendborg har også mange private udlejere, som ønsker at udleje til studerende. Generelt er huslejen i Svendborg lav i forhold til mange andre studiebyer. Du finder private udlejere på sider som BOLIGPORTAL men også i lokalavisen og på Fyns Amts Avis.

Som kommende studerende på SIMAC, kan du også holde øje på vores interne sider, hvor vi løbene lægger lejeboliger ud, når vi får dem tilsendt.

Boligforeninger i Svendborg

Du kan melde dig ind i en boligforening, hvis du foretrækker en almindelig lejlighed – her kan du også beholde den efter endt uddannelse.


Du kan kontakte:

Svendborg Andelsboligforening:
+45 6221 1976
www.sab.dk

DOMEA
+45 7664 6720
www.domea.dk

Top fem grunde til at læse i Svendborg

1. Super studieliv

Svendborg er hjemsted for SIMAC, hvor du kan dykke ned i spændende tekniske og lederorienterede studier. Uanset om du er interesseret i ingeniørvidenskab eller projektledelse, er der noget for enhver smag. Og så er der masser af sjove studenterforeninger og fede events, der sørger for, at der altid er noget spændende at lave uden for studiet.

2. Bolig til SU-venlige priser

Glem alt om at bo i et kosteskab i København! I Svendborg kan du finde lækre lejligheder og hyggelige kollegieværelser uden at sprænge din SU. Og du slipper for lange ventelister.

3. Naturoplevelser lige uden for døren

Er du til frisk luft og eventyr? Svendborg er omgivet af smuk natur med strande, skove og masser af grønne områder. Perfekt til en løbetur, en dukkert eller en picnic med vennerne.

4. Kultur og festligheder

Svendborg er ikke kun for natur-elskere. Byen summer af liv med koncerter, festivaler og kulturelle events året rundt. Her er altid noget at lave, uanset om du er til jazz eller rock, teater eller biograf.

5. Hyggeligt og sikkert

Svendborg er en charmerende by med en imødekommende atmosfære. Selvom byen har masser af liv og aktiviteter, bevarer den en tryg og hyggelig stemning. Du vil hurtigt føle dig hjemme i det varme fællesskab. Plus, den afslappede livsstil giver dig mere tid til at nyde studielivet og alt, hvad byen har at byde på.

Pendle...


Står du i en situation, hvor du overvejer ikke at flytte til Svendborg, men i stedet pendle fra din nuværende bopæl?

Man kan selvfølgelig vælge at pendle med bil eller tog til SIMAC fremfor at bo i Svendborg. En del studerende vælger eksempelvis at bosætte sig i Odense. Vælger man at pendle, skal man være opmærksom på, at der vil være undervisning de fleste dage, hvor vi selvfølgelig anbefaler, at man deltager.

... Eller flytte? 

Vores studerende på SIMAC kommer fra hele Danmark. Rigtig mange vælger at flytte til Svendborg, og udnytte de billige boligpriser, korte distance til alt og alle de tilbud Svendborg rummer. 

Når du flytter, skal du huske at melde flytning til folkeregisteret. Du kan læse mere om krav til og registrering af flytning på Svendborg Kommunes side her: Svendborg Kommune.

Kom på besøg

Meget kan du læse dig til, men vores uddannelser skal opleves. Kom på besøg eller deltag i vores infomøder, hvor du kan få en forsmag på, hvad det vil sige at være studerende på SIMAC.

Tilmeld dig nu

outdated-browser