Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN

Dit udlandseventyr starter her

Vil du udfordre dig selv, udforske andre kulturer og opleve noget helt unikt? Tag din uddannelse hos SIMAC – og få en masse uforglemmelige minder!

Nye oplevelser venter

Hos SIMAC kan du slå to fluer med et smæk. Her kan du nemlig kombinere uddannelse med store oplevelser, udfordringer og tonsvis af læring i et internationalt miljø.  

Emil

Jeg er 23 år gammel og jeg valgte at tage ud, at sejle i store dele af verden under min praktik.
Jeg var både i Singapore, USA og Syd Korea. Derudover var jeg igennem Suezkanalen og Panamakanalen.
Jeg tog i praktik for at ser verden og for at arbejde sammen med en international besætning.
Under min praktik har jeg fået en masse erfaring og en helt unik kulturforståelse. 
Den fedeste oplevelse under min praktik var indsejlingen til Hong Kong, som var vanvittig flot.


Jane

Jeg er 26 år gammel og skibsførestuderende. 
Jeg havde praktik i Maersk og valgte derfor, at have hele verden som min arbejdsplads. 
I min praktik var jeg i lande som US, Egypten, Malaysia, Sri Lanka, Kina, Finland, Danmark, Sverige, Tyskland, Letland og mange flere. 
Jeg har lært, at arbejde selvstændigt men også i et team med mange forskelige kulturer, hvor jeg skulle tage en ledende rolle. 
Det fedeste jeg oplevede på min tur, var at sejle skibet helt selv for første gang igennem is om vinteren omkring Rusland. 


Maersk A/S

ESVAGT

Carnival Cruise Line

DFDS

NORDEN

TORM

Kristoffer

Hvorfor valgte du at tage til udlandet?
Jeg har altid gerne ville arbejde internationalt. Da jeg via en ven i England opdagede, at der var noget, som hed udveksling, gik jeg med det samme i gang med at kigge på dét. Det gjorde jeg fordi, jeg synes verden bliver mere og mere international, og derfor gør man sig selv en tjeneste ved at få indsigt i andre menneskers og kulturers måde at gøre tingene på. Derudover forestillede jeg mig, at jeg kunne lære en hel masse interessante ting, som jeg ikke nødvendigvis kunne herhjemme – både fagligt og personligt, om andre og om sig selv.

Hvad fik du ud af det?
Det man får ved at studerer i udlandet, er indsigten i andre kulturer og andre måder at gøre tingene på. De fag jeg havde i Bremen, og den måde de blev undervist på, var betydelig anderledes end det, jeg havde oplevet på SIMAC. Derudover var der meget kontakt til industrien, bl.a. med ture til IMO og diverse NGOer i London samt til diverse rederikontorer i Hamburg og Bremerhaven, som gav mig et netværk, jeg stadig bruger i mit arbejde i dag. 

Hvad var din(e) fedeste oplevelse(r)?
Et internationalt miljø på tværs af en lang række af forskellige uddannelsesområder, som gav mig nyt indspark til, hvordan tingene kan gøres på. Den dag i dag er jeg stadig i kontakt med mange af de andre udvekslingsstuderende, som kom fra Peru til Kina, og jeg har i forbindelse med senere arbejde som sømand været i stand til at besøge nogle af dem både, når jeg har været ude at sejle og i mine hjemmeperioder. Derudover endte min udveksling med, at jeg fik mig en spansk kæreste (der også var udvekslingsstudenterne i Bremen samtidigt), som jeg bor sammen med i København den dag i dag.