Maskinmester
Der er mangel på maskinmestre. Stort set enhver større virksomhed, der anvender tekniske anlæg eller arbejder med teknisk udvikling, har brug for maskinmestre. Der er derfor næsten ingen arbejdsløshed blandt maskinmestre, og lønnen er høj. Jobmulighederne er mange – og som maskinmester kan du få job i ind- og udland i en lang række stillinger inden for mange forskellige brancher.
Du kan vælge at sejle verden rundt om bord på nogle af verdens største skibe. Er du maskinmester til søs, har du ansvaret for skibets maskineri og alt det tekniske udstyr om bord. Det betyder, at du står for den samlede vedligeholdelse og drift af skibets motorer, hjælpesystemer, pumper, generatorer mv. Som maskinmester til søs har du fri halvdelen af året med fuld løn. Det betyder, at du f.eks. sejler 6 uger og så har fri de næste 6 uger.
Du kan også vælge at arbejde til lands, typisk i virksomheder, hvor der kræves ledelse og et stort procesteknisk overblik. Det kan f.eks. være kraftværker, produktionsvirksomheder, sygehuse, større tekniske anlæg eller datacentre.
Her vil din titel oftest være projektleder, vedligeholdelseschef, facility manager, teknisk chef eller lignende.
Opgaverne kan variere bredt - fra driftsledelse og optimering til projektledelse eller teknisk salg. Mulighederne er mange, og fælles for alle er, at der skabes et solidt udgangspunkt for videreudvikling inden for præcist det område, du finder mest spændende.
Læs mere om uddannelsen til maskinmester.
Skibsfører
Som skibsfører har du rigtig gode jobmuligheder – både til søs og til lands. Der er næsten ingen arbejdsløshed blandt skibsførere, og lønnen er høj. Du kan sejle på store handelsskibe, der bringer dig rundt i hele verden, få job på rederikontorer internationalt, sejle færger i Danmark eller søge et job til lands - mulighederne er mange. Vælger du at sejle efter endt uddannelse, har du fri halvdelen af året med fuld løn. Det betyder, at du f.eks. sejler 6 uger og så har fri de næste 6 uger.
Som skibsfører har du mulighed for at blive at blive kaptajn og dermed den øverst ansvarlige leder om bord. Du vil via din erfaring, ambitioner og kunnen til søs stige i rang over tid. Til lands er der også rigtig gode jobmuligheder for en skibsfører. Det er meget forskelligt, hvor længe en skibsfører vælger at sejle – nogle sejler kun i ganske kort tid efter endt uddannelse, mens nogle fortsætter hele deres karriere. Uanset er jobmulighederne mange.
Læs mere om uddannelsen til skibsfører.
Skibsofficer
De særlige kvalifikationer, du får som skibsofficer, gør dig attraktiv for virksomheder både i Danmark og i udlandet, og du kan søge mange forskellige jobs både til søs og på land. Det er en meget stærk uddannelse, der giver en bred ekspertise i moderne skibsdrift, og du vil blive en attraktiv arbejdskraft i det private erhvervsliv både i Danmark såvel som internationalt.
Der er næsten ingen arbejdsløshed blandt skibsofficerer, og lønnen er høj. Vælger du at sejle efter endt uddannelse, har du fri halvdelen af året med fuld løn. Det betyder, at du f.eks. sejler 6 uger og så har du fri de næste 6 uger.
Læs mere om uddannelsen til skibsofficer.