Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN

Praktik

Praktik

Praktikperioderne fylder meget på alle tre uddannelser på SIMAC.
Når du er studerende på SIMAC, har du to praktikperioder i løbet af din uddannelse. Skal du være skibsfører eller skibsofficer, skal du selvfølgelig sejle i disse perioder, og på maskinmesteruddannelsen har du mulighed for selv at bestemme om du vil sejle eller være i praktik på land. 

Her på siden kan du læse mere om kravene til din praktikplads, få inspiration til, hvor du kan være i praktik og meget mere. Du har selv ansvaret for at finde din praktikplads, men vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dig på vej. 

 

 

Praktik til søs

På alle tre uddannelser på SIMAC er det muligt at være i praktik til søs. Der findes mange forskellige typer skibe, man kan tage sin praktik på - alt fra containerskibe til krydstogtskibe. 

På skibsfører- og skibsofficersuddannelsen, skal du i alt have 12 måneders praktik til søs. Heraf skal 6 måneder være i det, der kaldes "udenfor kystfart". Det betyder, at du ikke bare skal sejle fra Svendborg til Ærø, men du skal ud i verden og sejle på de helt store have. 

På maskinmesteruddannelsen kan du også sejle. Her skal du sejle i alt i 233 dage på skibe med et fremdrivningsmaskineri på mere end 750KW, men her er der ikke samme krav til området man sejler i - men det kan da anbefales at komme ud og se verden mens man er i praktik. 

Jo tidligere du ansøger, jo flere ledige pladser har rederierne. Du kan søge praktikplads, både før og efter du søger om optagelse på SIMAC. 

Godkendte rederier

"I praktikken får man lov til at bruge alt det man lærer på SIMAC - det er her jeg mærker, at jeg har valgt helt rigtigt" - Anders

Land-praktik

På maskinmesteruddannelsen har man naturligvis også muligheden for at tage sin praktik i en virksomhed på land. Her er der utroligt mange muligheder for virksomheder i alt fra energibranchen til hospitaler. Man kan også vælge at tage sin praktik i en virksomhed i udlandet, hvis man gerne vil det. 

Man skal være i praktikken i 30 uger. Praktikken kan være både i Danmark og i udlandet, det bestemmer man selv. 

"Jeg har valgt maskinmesteruddannelsen på grund af de mange virksomheder og opgaver, jeg kan komme ud og arbejde med -  det er enormt interessant. Det er en uddannelse, der nærmest er garanteret at være relevant på arbejdsmarkedet gennem hele mit liv."  - Julius Winther

Praktik i virksomhed på land

Som maskinmesterstuderende på SIMAC kan du være i praktik enten til søs eller på land. Som du kan læse her, har Julius i sin praktik, kunne opleve de mange forskellige typer arbejde og opgaver, man kan lave med en maskinmesteruddannelse. Det kan også tydeligt ses, når man kigger på de mange virksomheder på land, hvor der arbejder maskinmestre.

Julius har været i praktik i virksomheden Kemp&Lauritzen, en teknikvirksomhed, der tilbyder løsninger til mange forskellige brancher. Han valgte at tage sin praktik netop der, fordi det er en stor virksomhed med rigtig mange forskellige fagligheder, som er med til at udvikle hans egne kompetencer. Her fik han lov til at arbejde både selvstændigt og sammen med kollegaer med alt fra VVS og elinstallationer til transformerkobling og test af de helt store nødgeneratorer på Herlev Hospital. Her brugte han det har lært fra både sin undervisning på SIMAC og af sine kollegaer i praktikken.

Du kan vælge at tage i praktik i hvilken som helst virksomhed - som selvfølgelig er åbne for at tage praktikanter ind. Det kan være både i Danmark eller i udlandet. Herunder kan du se en oversigt over nogle af de virksomheder, der tidligere har haft maskinmesterpraktikanter fra SIMAC. 

Uddannelsesbog til søfarende

Uanset om du er på skibsfører-, skibsofficers- eller maskinmesteruddannelsen, skal du i løbet af din praktik udfylde en uddannelsesbog. 

Uddannelsesbogen er en samling af en masse opgaver, som du under din praktik skal udfører, for at sikre kvaliteten i din praktik. Du skal selv sørge for at købe denne bog. 

 

Køb uddannelsesbog til navigatører

Køb uddannelsesbog til maskinmestre

Rederier 

Her finder du en liste over nogle af de rederier, du kan søge. Det er en rigtig god idé, at kigge på de forskellige rederier og se, hvilken type rederi det er, så du søger det du helst vil. 

Er du mest til en forudsigelig hverdag, hvor du ved, hvor skibet sejler hen? Eller er det mere dig med konstant forandring?  

Nedenunder kan du også læse lidt mere om de forskellige rederier og ansøge. 

 

 

 

 

 

 

 

 



Fuld liste over alle godkendte danske rederier

Hvilke typer skibe, kan du sejle på?

Herunder kan du læse lidt mere om de forskellige typer af skibe, som du kan sejle på i løbet af din uddannelse. 

Det er vigtigt at huske, at alle skibe er forskellige - også indenfor de forskellige typer af skibe. Her kan du læse en generel tekst om, hvordan de forskellige skibe er og hvordan de sejler, men det kan ske, at man måske rammer netop det tankskib, der ligger for anker eller måske den færge der er på værft og er ved at blive repareret. 

Containerskib 

En stor del af moderne skibsfart er container fragt - og her har du rigtig gode muligheder for at komme i praktik. 

Hvad kan du forvente? Typisk meget store skibe i faste ruter. Der vil normalvis være længere udmønstringer og anløb til store industrihavne.

Et rederi, der ansætter mange kadetter er selvfølgelig Maersk. Maersk og SIMAC har et stærkt samarbejde om uddannelserne til skibsfører og maskinmester. 

Maersk

Tankskibe

Hvad kan du forvente? Enten et olietankskib eller et gastankskib. Typisk sejler de i fri fart, dvs. de får hele tiden nye destinationer afhængigt af, hvor den næste last skal hentes. Tankskibene besøger både store havne og mindre steder afhængig af deres størrelse.

Offshore-skibe

Hvad kan du forvente? Offshore-sektoren dækker over alt hvad der laves i, over og under vandet ude omkring boreplatformene.
Skibene indenfor offshore sektoren løser meget forskellige opgaver, og afhængigt af rederi og skibets opgaver kan du møde alt fra arbejde med undervandsrobotter til traditionelle laste- og losseoperationer fra skib til platform og omvendt. Udmønstringernes længde varierer.

 

Start chatten

Færger

Hvad kan du forvente? Færger ligger i faste ruter mellem en eller flere havne. Overfarterne er typisk kortere end ved andre skibstyper, men til gengæld er der rigtigt mange havneanløb og dermed rigtigt meget manøvrering.

Lastning og losning er en stor del af driften på en færge. Derudover er passagerer og omgang med passagerer en stor del af hverdagen på om bord.

Krydstogtskibe

Hvad kan du forvente? Krydstogtskibe er meget store skibe med et stort antal passagerer, som typisk ligger i en fast rutefart med flere havne.

På krydstogtskibe er passagererne i centrum. Der er oftest lange udmønstringer, men det er en helt unik mulighed at opleve driften af så stort et skib i et meget stort multikulturelt miljø.

Vil du vide mere om livet til søs? 

Hvis du vil høre mere om livet til søs, så kan du booke en samtale med en af vores studerende, der kan fortælle dig meget mere om livet som kadet - og selvfølgelig også om, hvordan det er at være studerende på SIMAC. 

 

Book en samtale med en studerende

Spørgsmål

Ved spørgsmål til praktiksøgning er du velkommen til at kontakte praktik@simac.dk.  

outdated-browser