Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN

Skibsfører

Bachelor of Maritime Transport and Nautical Science

Adgangskrav

Gymnasial eller erhvervsuddannelse

Økonomi

SU under uddannelse og evt. løn under praktik

Varighed

3 år og 9 måneder

Studiestart

Februar og september

Praktik

På skibsføreruddannelsen er praktikken en afgørende del af uddannelsen, da det er her, du får mulighed for at omsætte din teoretiske viden til praktisk erfaring ombord på et skib. Der er to praktikperioder på uddannelsen. Den første ligger allerede på 2. semester, mens den anden og lidt længere praktik ligger på halvdelen af 5. semester samt hele 6. semester.

Praktikken er en spændende og lærerig del af skibsføreruddannelsen, da den giver dig mulighed for at opleve den maritime verden i praksis og forberede dig på din fremtidige karriere til søs. Hvis du ønsker at arbejde i land, når du er færdig med din uddannelse, skal du stadig i praktik til søs under uddannelsen.

Det er ikke nødvendigt for din optagelse på uddannelsen, at du har en praktikplads, inden du starter, men vi anbefaler, at du går i gang med at søge praktikplads, inden du starter på uddannelsen. 

Hvilke typer skibe, kan man sejle på?

Herunder kan du læse lidt mere om de forskellige typer af skibe, som du kan sejle på, når du er i praktik. 

Vær opmærksom på, at de forskellige rederier ofte sejler med én bestemt skibstype, så det kan være en god idé at undersøge, hvilken skibstype de enkelte rederier har, hvis du ønsker en bestemt skibstype.

 

Containerskibe 

En stor del af moderne skibsfart er containerfragt - og her har du rigtig gode muligheder for at komme i praktik. 

Hvad kan du forvente? Typisk meget store skibe i faste ruter - faktisk nogen af verdens største skibe. Der vil normalvis være længere udmønstringer (tid til søs) og anløb til store industrihavne.

Et rederi, der ansætter mange praktikanter (også kaldet kadetter) er selvfølgelig det store danske rederi Maersk. Maersk og SIMAC har et tæt samarbejde, og Maersk har rigtig mange fra SIMAC i praktik. De har derfor også deres eget kontor i erhvervshuset ved siden af SIMAC. 

Der er naturligvis også andre rederier, der tilbyder praktik på containerskibe.

Læs mere om praktik hos Maersk her

Tankskibe

Hvad kan du forvente? Enten et olietankskib eller et gastankskib. Typisk sejler de i fri fart, dvs. de får hele tiden nye destinationer afhængigt af, hvor den næste last skal hentes. Tankskibene besøger både store havne og mindre steder afhængig af deres størrelse.

Supply-skibe

Hvad kan du forvente? Et supply-skib (også kendt som forsynings- eller forsyningsskib) er et specielt designet skib, der primært bruges til at levere forskellige typer forsyninger og udstyr til offshore-platforme, boreplatforme og andre maritime installationer. Offshore-sektoren dækker over alt, hvad der laves i, over og under vandet ude omkring platformene.
Skibene inden for offshore-sektoren løser meget forskellige opgaver, og afhængigt af rederi og skibets opgaver kan du møde alt fra arbejde med undervandsrobotter til traditionelle laste- og losseoperationer fra skib til platform og omvendt. Udmønstringernes længde varierer.

Start chatten

Færger

Hvad kan du forvente? Færger ligger i faste ruter mellem en eller flere havne. Overfarterne er typisk kortere end ved andre skibstyper, men til gengæld er der rigtigt mange havneanløb og dermed rigtigt meget manøvrering.

Lastning og losning er en stor del af driften på en færge. Derudover er passagerer og omgang med passagerer en stor del af hverdagen om bord.

Krydstogtskibe

Hvad kan du forvente? Krydstogtskibe er meget store skibe med et stort antal passagerer og også et stort antal besætningsmedlemmer, som typisk ligger i en fast rutefart med flere havne.

På krydstogtskibe er passagererne i centrum. Der er oftest lange udmønstringer, men det er en helt unik mulighed at opleve driften af så stort et skib i et meget stort multikulturelt miljø med mange besætningsmedlemmer fra hele verden.

Vil du vide mere om livet til søs? 

Hvis du vil høre mere om livet til søs, så kan du booke en samtale med en af vores studerende, der kan fortælle dig meget mere om livet til søs som kadet (praktikant) - og selvfølgelig også om, hvordan det er at være studerende på SIMAC. 

 

Book en samtale med en studerende

Hvilke virksomheder tilbyder praktik?

Herunder finder du en oversigt over nogle af de rederier, du kan søge praktikplads hos. Det er en god idé at kigge på de forskellige rederier og se, hvilken type rederi det er, så du søger det du helst vil. 

Er du mest til en forudsigelig hverdag, hvor du ved, hvor skibet sejler hen? Eller er du mere til konstant forandring? Ønsker du mange kollegaer ombord eller få?  

Nedenunder kan du klikke dig videre ind på de forskellige rederiers hjemmesider og læse mere.

Vær opmærksom på, at det rederi du ansøger hos skal være godkendt til at have skibsfører-praktikanter. Er du i tvivl, så kontakt os.

Du kan altid finde den gældende liste over alle godkendte rederier på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside. 

dfghdfh

På Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside kan du finde den fulde liste over godkendte rederier.

Se hele listen her

Spørgsmål

Ved spørgsmål til praktikansøgning er du velkommen til at kontakte vores praktikkoordinator på praktik@simac.dk.  

outdated-browser