Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN

Studiestart vinter 2022

Velkommen til SIMAC!

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen på SIMAC til den kommende studiestart. 
På denne side kan du gå på opdagelse i forskellige områder af dit studie. 
Du kan blandt andet lære mere om vores intranet Moodle, høre om studielivet og møde dine studieguider. 
Siden opdateres løbende med mere information. 

 

Vigtigt! 

Det første, du skal gøre, er at bekræfte din studieplads samt sige ja til vores databehandleraftale (GDPR)

Det er meget vigtigt, at du gør det - og det er heldigvis meget nemt. Alt du skal gøre, er at gå ind her: Bekræft studieplads, udfylde de få informationer og gemme.

PS. Når du har takket ja til pladsen, kan vi indskrive dig i vores systemer, og du vil inden studiestart modtage en sms, hvorefter du kan søge SU. Du kan dog tidligst søge SU d. 15. januar 2022

Moodle og andet IT

Når du har bekræftet din studieplads, modtager du på et tidspunkt en sms med studienummer og log-in-oplysninger til SIMACs systemer.

Din primære informationsside vil blive Moodle. Her kan du se alt fra dine undervisningsplaner til kommende arrangementer på SIMAC. 

Du kommer på Moodle ved at oprette dig gennem den SMS, du har fået eller snart får. Har du problemer, kan du altid skrive til it@simac.dk. 

Udover Moodle er det også vigtigt at have kendskab til WebUntis, hvor du kan se dit skema. Det kan tilgås via Moodle.

Du skal melde dig ind i Facebookgruppen "Studieliv på SIMAC", som bruges til mange af de vigtige informationer, forskellige arrangementer og meget andet. 

Du logger ind på din Edumail med samme bruger, som på Moodle. Det er på din Edumail undervisere og andre fra SIMAC sender dig mails. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at tjekke den ofte.

Nedenfor har du links til de forskellige nyttige sider. 

Studiehåndbog

Studiehåndbogen er det sted, hvor du kan finde oplysninger om alt, du er i tvivl om. 
Det er derfor vigtigt, at du i løbet af din første tid på SIMAC kigger den igennem. 

SU

Du er berettiget til SU fra februar måned 2022, hvis du starter på:

  • Skibsføreruddannelsen (1. eller 3. semester)
  • Skibsofficersuddannelsen (1. eller 2. semester)
  • Maskinmesteruddannelsen

Du kan først søge SU til uddannelsen på www.su.dkca. 5 dage efter, du har svaret ja tak til din studieplads, dog tidligst d. 15. januar 2022.

Når du søger SU, skal du tjekke, at SIMAC automatisk står på den side, hvor du opretter ansøgningen.

Du må ikke søge, hvis SIMAC kun findes som valgmulighed i en drop-down liste. Så vil den nemlig ikke gå korrekt igennem.

Du skal ikke søge SU, hvis du starter direkte på 2. semester af skibsføreruddannelsen, og din praktik er lønnet. 

Praktik

En del af din uddannelse på SIMAC består af praktik. Måske har du allerede en praktikaftale med en af de godkendte rederier. 

Du kan på maskinmesteruddannelsen vælge at tage din praktik til søs eller land - både i Danmark og i udlandet. 

Fællesnævneren for al praktik er, at du som udgangspunkt selv er ansvarlig for at finde dit praktiksted - vi vil dog som altid gerne være behjælpelige, så godt vi kan. Dette gælder både til søs og i land, hvor vi har mange kontakter til relevante praktikvirksomheder.

Hvis du ikke allerede har en praktikaftale, og du skal ud og sejle i din praktik, så kan du søge hos de godkendte rederier, eller du kan se praktikopslag på Blå Praktik

Hvis du ikke har en praktikaftale ved start af uddannelsen, gælder det, at du skal fremvise et gyldigt sundhedsbevis, så vi er sikre på, at du er godkendt til praktik til søs af en søfartslæge.

 

 

 

Blå Praktik 

Danske Rederier har oprettet Blå Praktik, som er en form for praktikbank, hvor du som studerende kan søge praktikpladser til søs. 

Hvis du starter på SIMAC uden rederikontrakt, skal du derfor oprette en bruger på Blå Praktik, hvor du kan ansøge om de mange praktikpladser til søs. 

I løbet af dit introforløb vil der være en workshop, hvor du får hjælp til at oprette din bruger på Blå Praktik. 

Du skal blandt andet lave et CV, hvor du beskriver, hvad du har lavet tidligere. 

Har du spørgsmål til Blå Praktik kan du kontakte SIMACs praktikvejleder på praktik@simac.dk.

 

Landpraktik 

Som maskinmesterstuderende på SIMAC kan du vælge at tage din praktik i land. Her er det dit eget ansvar at tage fat i forskellige virksomheder og høre om deres muligheder for praktik. Du kan også vælge at tage din praktik i udlandet. 

Har du spørgsmål til praktik i land kan du kontakte Simon Ørnfeldt på sic@simac.dk. Du vil desuden få mere information om at søge praktikplads efter studiestart.

En vidensinstitution i udvikling

SIMAC er i gang med en stor udvikling, hvilket du vil have positiv gavn af under din studietid. Den mest markante forandring, du med garanti vil opleve, er åbningen af Det Nye SIMAC i sommeren 2022. 

Med Det Nye SIMAC følger ikke bare helt nye fysiske rammer, men også mange nye muligheder i det faglige miljø, som vi glæder os til at introducere dig til.