Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN
Simulatorkurser

Engine Room Team Management (ERTM)

Formål og kursusindhold:

Formålet med kurset “Engine Room Team Management” er at introducere hovedemnerne ved ressourcestyring og at tilbyde et uddannelsesmiljø, der udvikler kompetencer til at forbedre den operationelle sikkerhed og effektivitet på skibe.

Efter at have gennemført dette kursus vil kursisten have øget sit kendskab til, forståelse af og opmærksomhed omkring betydningen af den menneskelige faktor i forbindelse med et skibs drift.

Kursisten vil derudover have styrket sit grundlag til at anvende og udvikle sine ledelsesevner under rutinemæssige opgaver samt under kritiske omstændigheder. Kursisten vil ligeledes have specifikke værktøjer til at forbedre samarbejde, kommunikation, ledelse, beslutningstagning og ressourcestyring samt en forståelse af, hvordan disse ERTM-evner bidrager til redundans og øget sikkerhed.

Kurset gennemføres som et samspil mellem teoretiske præsentationer og superviseret træning i en fuld-missions simulator, hvor kursisterne agerer i en række scenarier med varierende sværhedsgrad. Alt efter kursisternes erfaring kan øvelserne gennemføres på 2x medium speed motor maskinsimulator eller en slow speed MAN-B&W maskinsimulator.

De specifikke øvelser, scenarier og konfigurationer i simulatorerne justeres alt efter deltagernes tjenstlige erfaringer.

Kurset indeholder følgende emner:

  • Engine room team management (ERTM)
  • Ressourcestyring
  • Nærved hændelser og ulykker
  • Kommunikationsmetoder, opfattelse og spørgeteknik
  • Teambalance, assertion, fleksibilitet
  • Stresspåvirkninger og stresssignaler
  • Situationsvurdering og beslutningstagning
  • Principper for planlægning og praktisk planlægning
  • Effektiv kommunikation
  • Ledelsesfunktioner

 

Adgangskrav/målgruppe:

Kurset retter sig mod maskinmestre/dual ansat i shipping- eller offshore-virksomheder.

Kursisterne skal have kendskab til maskinrum.

 

Varighed:

3 dage (Dag 1. er online via Teams og dag 2+3 er med fysisk fremmøde)

Kurset kræver PC med mikrofon og kamera samt stabilt internetforbindelse.

Bemærkninger/noter:

Fornuftig påklædning/skiftetøj og fodtøj er nødvendigt, da der trænes i en varm og støjfyldt simulator med stejle trapper.

Kurset overholder standarderne i A-III/1 og A-III/2 i STCW-konventionen incl. Manila-ændringerne.

 

Tilmelding:

SIMAC er en del af Maritime Training of Southern Denmark (MTSD), og du kan tilmelde dig via knappen nedenfor. Er der ingen datoer planlagt, er du velkommen til at sende en forespørgsel til Training@simac.dk.

 

Tilmeld 

outdated-browser