Bliv studerende
Studiemiljø
Udvikling
Om SIMAC
Training
EN
Maritim sikkerhed og lovgivning

Tilrettelæggelse og afvikling af båd- og brandøvelser

 

Formål og kursusindhold:

Kurset “§7 Tilrettelæggelse og afvikling af båd- og brandøvelser” lærer kursisten at tilrettelægge og afvikle maritime båd- og brandøvelser i relation til brandslukning, evakuering og redningsmidler.

Kurset giver vedkommende en bred viden om nationale og internationale krav til skibsorganisationen i katastrofesituationer, samt inspiration til hensigtsmæssig adfærd i hverdagen til søs.

Efter kurset vil kursisten have kompetencer og forståelse for principperne og praksis, i forhold til at tilrettelægge båd- og brandøvelser. Med udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer, samt erfaringer fra tidligere skibsulykker, vil vedkommende kunne identificere nøgle- og problemområder, og have viden om at tilrettelægge en velfungerende skibsorganisation, til imødegåelse af krise- og katastrofesituationer.

Kurset består af en række teoretiske indlæg som suppleres med praktiske samarbejdsøvelser i grupper. Øvelserne bliver tilrettelagt med udgangspunkt i deltagernes daglige arbejdsliv og indeholder en høj grad af hands-on øvelser og deltagerinvolvering, for eksempel gennem rollespil af realistiske krisesituationer.

Kurset omfatter bl.a. følgende emner:

  • Regelsæt, definitioner og koncepter
  • Livsreddende forberedelse og planlægning
  • Ledelse af passagerer til redningsstationer m.m.
  • Kommunikation i krise- og katastrofesituationer

 

Adgangskrav/målgruppe:

Kurserne henvender sig til officerer, ledende cateringpersonale og andet personale, der ifølge skibets ruller har ansvar i forbindelse med sikkerhed for skib og passagerer.

 

Varighed:

1 dag

 

Bemærkninger/noter:

Kurserne opfylder uddannelseskravet iht. §7 i Søfartsstyrelsens bekendtgørelse 391 af 22. april 2014 om særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe.

 

Tilmelding:

SIMAC er en del af Maritime Training of Southern Denmark (MTSD)og du kan tilmelde dig via knappen nedenfor. Er der ingen datoer planlagt, er du velkommen til at sende en forespørgsel til Training@simac.dk.

 

Tilmeld 

outdated-browser